[ad_1]

تاریخ انتشار 29 ژانویه 2021 در ساعت 4:22 بعد از ظهر
افغانستان آسیا

پنتاگون اعلام کرده است که دولت فعلی ایالات متحده به دلیل عدم انطباق با مفاد توافق نامه ، خروج نیروها از افغانستان را تا ماه مه 2021 مطابق با توافق نامه با طالبان کامل نخواهد کرد. در پاسخ ، شبه نظامیان افغان واشنگتن را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

“طالبان به تعهدات خود عمل نکرده اند” اعلام شده در 28 ژانویه سخنگوی پنتاگون جان کربی. وی افزود: “بدون احترام گذاشتن به تعهدات آنها در مورد انصراف از تروریسم و ​​متوقف ساختن حملات خشونت آمیز به نیروهای امنیت ملی افغانستان و در نتیجه علیه مردم افغانستان ، یافتن راهی مشخص برای مذاکره در مورد راه حل بسیار دشوار است.” این توافق نامه توسط دولت سابق آمریكا ، به رهبری دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق ، “تاریخی” توصیف شد و در 29 فوریه سال 2020 در دوحه ، قطر امضا شد. در میان بندهای مختلف ، این توافق نامه برای قطع ارتباط طالبان با همه سازمانهای تروریستی ، از جمله القاعده ، و این گروه به شهرکهای بزرگ افغانستان حمله نمی کند. در صورت تحقق مفاد معامله ، ارتش آمریكا تا مه 2021 افغانستان را ترك می كند.

در پاسخ به اظهارات پنتاگون ، در 29 ژانویه ، طالبان ایالات متحده را مقصر دانستند که آنها اولین کسانی بودند که مفاد توافق نامه بین دو کشور را که بدون در نظر گرفتن حمایت از حقوق بشر بمب گذاری علیه غیرنظامیان افغان را انجام دادند ، نادیده گرفتند. محمد نعیم ، سخنگوی طالبان در قطر گفت: “طرف مقابل توافق نامه را نقض کرده است ، و تقریباً هر روز آن را نقض می کند.” وی افزود: “آنها غیرنظامیان ، خانه ها و روستاها را بمباران می كنند و ما هر از گاهی به آنها هشدار داده ایم ، این فقط نقض توافق نامه نیست ، بلكه نقض حقوق بشر است.” ذبیحولا مجاهد ، سخنگوی دیگر طالبان ، در توییتر خود افزود که اتهامات علیه این گروه “بی اساس” است و آنها “کاملاً متعهد شده اند” به مفاد توافق پایبند باشند.

در 15 ژانویه ، پنج روز پس از پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ ، پنتاگون اعلام کرد که خروج نیروهای جدید خود را به افغانستان به اتمام رسانده است ، که در حال حاضر 2500 نفر است که پایین ترین سطح در بیست سال گذشته است. در شانزدهم ژانویه ، طالبان در مورد این خبر اظهار نظر کرده و از آن استقبال کردند. با این حال ، خشونت ها به طور روزمره در کشور همچنان ادامه دارد و گفتگوهای درون افغانی ، که خود در توافق نامه طالبان ایالات متحده پیش بینی شده بود و از 12 سپتامبر 2020 آغاز شد ، به آرامی ادامه دارد و هنوز در مرحله مقدماتی است.

منابع آگاه از گفتگوهای صلح دوحه می گویند که طالبان به دلیل فقدان ضمانت های بین المللی برای آزادی زندانیان باقی مانده در زندان های افغانستان و حذف نام رهبران آنها از لیست سیاه کشورها ، تمایلی به مذاکره ندارند. . حمدالله محیب مشاور امنیت ملی کابل گفت که آزادی 5 هزار زندانی طالبان در چارچوب توافق با ایالات متحده منجر به تشدید جنگ در این کشور شده است. محیب ادعا می کند که آزاد شدگان زندان ها به جبهه های جنگ برگشته اند.

دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریكا ، از توافق با طالبان ، كه در 29 فوریه سال 2020 در دوحه امضا شد ، به شدت پشتیبانی كرد ، زیرا این اجازه را به او می دهد كه نیروهای خود را از افغانستان بیرون بكشد و طولانی ترین مأموریت آمریكا را در خارج از كشور پایان دهد ، همانطور كه ​​چندین بار در طول مبارزات انتخاباتی قول داده بود و در دوره خود حتی در جریان مذاکرات برای نهایی کردن توافق مشابه ، طالبان بارها توسط دولت افغانستان متهم شده اند که به حملات مسلحانه در این کشور ادامه می دهند و درگیری ها روز به روز افزایش می یابد. در این زمینه ، بسیاری از کارشناسان ابراز نگرانی کرده اند که عقب نشینی بیش از حد نیروهای آمریکایی می تواند افغانستان را به طالبان بازگرداند ، و بار دیگر “پناهگاهی امن” برای برخی از گروه های تروریستی اسلام گرا فراهم می کند.

بنابراین دولت فعلی باید با این وضعیت مقابله کند. آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه رئیس جمهور بایدن ، در اوایل 20 ژانویه گفت که معامله با طالبان قبل از تصمیم گیری بررسی خواهد شد. در تاریخ 25 ژانویه اشرف غنی ، رئیس جمهور افغانستان گفت که فصل جدیدی در روابط بین کابل و واشنگتن با روی کار آمدن دولت جو بایدن فصل جدیدی گشوده شده است. آینده توافق بین ایالات متحده و طالبان در این زمینه چه خواهد بود ، باید منتظر ماند.

امنیت بین المللی را بخوانید ، روزنامه ایتالیایی کاملاً به سیاست بین المللی اختصاص داده شده است

ماریا گراشیا روتلیانو

از سردبیران

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *