[ad_1]

تاریخ انتشار 29 ژانویه 2021 ، ساعت 7:51 بعد از ظهر.
ایران آمریکا و کانادا

رئیس جمهور آمریکا ، بایدن او نامزد می کند به عنوان نماینده ویژه آمریکا در ایران رابرت مالی ، مذاکره کننده سابق توافق هسته ای 2015.

این خبر در تاریخ 28 ژانویه توسط یک مقام وزارت خارجه منتشر شد ، وی گفت که دولت جدید در حال راه اندازی تیمی از “متخصصان کاملاً مشخص با دیدگاه های مختلف” است. رهبر مالی به عنوان نماینده ویژه به ایران ، راب مالی خواهد بود که در مورد شرایط برنامه هسته ای ایران برای باراک اوباما ، رئیس جمهور سابق آمریکا مذاکره کرده است. این مقام مسئول كه خواست نامش فاش نشود ، به نقل از آنتونی بلینكن ، وزیر امور خارجه بایدن ، افزود: “وزیر امور خارجه اطمینان دارد كه او و تیمش می توانند یك بار دیگر این كار را انجام دهند.”

هنگامی که نام مالی برای اولین بار به عنوان یکی از بهترین نامزدها برای این پست مطرح شد ، این فرصت انتقاد برخی از قانونگذاران جمهوری خواه و گروه های طرفدار اسرائیل را به همراه داشت که ابراز نگرانی کردند که این امر برای ایران بیش از حد خواهد بود. رهبران دیگر نیز به دفاع از وی شتافتند و وی را به عنوان دیپلماتی محترم و بی طرف ستایش کردند. مالی با تمرکز بر سیاست های خاورمیانه و خلیج فارس تعدادی از مقامات ارشد در دولت های دموکرات اوباما و رئیس جمهور پیشین بیل کلینتون را بر عهده داشته است. اخیراً ، او رئیس گروه بین المللی بحران بود ، یک سازمان غیرانتفاعی که درگیری های جهانی متمرکز بود.

در 27 ژانویه ، اولین روز به عنوان رئیس ارشد دیپلمات آمریکایی ، بلینکن مجدداً آمادگی رئیس جمهور جدید بایدن را برای بازگشت به توافق سال 2015 ، که سلف وی در 8 مه 2018 از آن خارج شد ، تأیید کرد ، اما فشار ایران بر ایالات متحده برای اقدام اول را رد کرد. “ایران از تعدادی از جبهه ها اطاعت نمی کند. و اگر او تصمیم بگیرد خود را با شرایط سازگار کند ، مدتی طول خواهد کشید. ” وی افزود: “حداقل ما هنوز آنجا نیستیم”.

وزیر امور خارجه از بیان اینكه كدام مقام آمریكایی با ایران مذاكره می كند خودداری كرد ، اما گفت: “ما نظرات مختلفی را در مورد این مسئله ارائه خواهیم داد.” در صورت بازگشت ایران به توافق ، واشنگتن تلاش خواهد کرد آنچه را که بلینکن “توافق طولانی تر و محکم تر” خوانده است برای رسیدگی به سایر موضوعات “عمیقا مشکل ساز” ایجاد کند. چنین عباراتی می تواند به ایجاد محدودیت در توسعه موشکهای بالستیک توسط ایران و یک سری تأییدهای پایان پایان برای نیروهای نیابتی فعال در کشورهایی مانند عراق ، سوریه ، لبنان و یمن اشاره داشته باشد.

در تاریخ 28 ژانویه ، در یک توییت ، محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران به وزیر خارجه آمریکا پاسخ داد. همانطور که گزارش شده استخبرگزاری ایران ، ایرنا ، سخنان بلینکن “اظهارات علیه ایران” تلقی شد. ظریف به نوبه خود به وزیر امور خارجه آمریكا یادآوری كرد كه این واشنگتن است كه توافق هسته ای ایران (JCPOA) را نقض می كند و این امر “در طی این آشفتگی كثیف” مانع جریان غذا و دارو به سمت ایرانیان می شود. وی افزود ، با این حال ، ایران به برجام احترام می گذارد و فقط اقدامات اصلاحی پیش بینی شده را انجام داده است. ظریف پرسید: “حالا چه کسی باید اولین قدم را بردارد؟”

اسرائیل ، متحد بزرگ ایالات متحده ، نیز در مورد این موضوع اظهار نظر کرد. در تاریخ 26 ژانویه ، رئیس کل اسرائیل هشدار داد که برنامه های حمله به ایران مورد تجدیدنظر قرار می گیرد و می گوید هرگونه بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای 2015 با تهران “اشتباه” است. با این حال ، تهران تهدید اسرائیل را به عنوان تلاشی دیگر برای راه اندازی “جنگ روانی” رد کرده است.

توافق هسته ای در 14 ژوئن 2015 بین ایران و اعضای گروه 1 + 5 ، که ایالات متحده ، روسیه ، چین ، انگلیس ، فرانسه و آلمان است ، حاصل شد. این پیمان یکی از مهمترین دستاوردهای سیاست خارجی دولت اوباما بود و در ازای کاهش تحریمهای بین المللی در بخشهای مالی و نفتی ، یک سری محدودیت ها را برای برنامه هسته ای ایران اعمال کرد. تحریم های تصویب شده توسط دولت ترامپ در ماه مه 2018 ، اقتصاد ایران را در طی دو سال گذشته به شدت تحت تأثیر قرار داده و در 3 ژانویه 2020 ، هنگامی که کاخ سفید دستور ترور ژنرال را صادر کرد ، تنش ها نزدیک به تشدید نظامی بود. کاظم سلیمانی ایرانی.

امنیت بین المللی را بخوانید ، روزنامه ایتالیایی کاملاً به سیاست بین المللی اختصاص داده شده است

ماریا گراشیا روتلیانو

از سردبیران

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *