[ad_1]

منتشر شده در 21 ژانویه 2021 در 6:53 بعد از ظهر.
بوقلمون آمریکا و کانادا

دولت جدید ایالات متحده ، به رهبری رئیس جمهور جو بایدن ، باید برخی از موضوعات مهم ژئوپلیتیکی را تعیین کند که آینده روابط آمریکا و ترکیه را تعیین می کند.

از 20 ژانویه ، دولت جدید ایالات متحده با برخی “موضوعات داغ” در مورد روابط واشنگتن و آنکارا روبرو خواهد شد: دیدگاه های مختلف در مورد اوضاع سوریه ، خرید سامانه های دفاع موشکی اس -400 ساخت ترکیه و فاصله ناشی از آن توسط ترکیه. بین دو متحد ناتو ، که در دوره چهار ساله ریاست جمهوری دونالد ترامپ رشد قابل توجهی داشت.

در سوریه، اوضاع در مرز با ترکیه و مسئله نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) آنکارا و واشنگتن را در دو طرف مخالف قرار داد. SDF یک اتحادیه چند قومی و چند مذهبی است که از کردها ، عرب ها ، ترکمن ها ، ارمنی ها و چچن ها تشکیل شده است. شاخه اصلی مسلح و همچنین نیروهای غالب توسط یگان های مدافع خلق کرد (YPG) نمایندگی می شوند. SDF از زمان تأسیس خود در 10 اکتبر 2015 ، نقشی اساسی در نبرد با دولت اسلامی در سوریه ایفا کرد و به آزادسازی تدریجی قلعه های تحت اشغال جهادی کمک کرد. عملیات آنها توسط ایالات متحده ، که اسلحه و پوشش هوایی فراهم می کرد ، پشتیبانی می شد. با این حال ، ترکیه هرگز حضور این نیروهای مسلح در مرز سوریه و ترکیه را نپذیرفته است.

آنکارا نمی خواهد SDF ، بویژه تشکیلات کرد ، اجازه کنترل منطقه مرزی با سرزمینهای خود را داشته باشد. به همین دلیل ترکیه طی این سالها چندین عملیات در شمال سوریه انجام داده است. آخرین مورد ، که به عنوان منبع صلح شناخته می شود ، به 9 اکتبر 2019 برمی گردد و به گروه های مسلح مورد حمایت ترکیه امکان کنترل برخی از شهرهای شمالی سوریه از جمله تل ابیض و راس العین را می دهد. در این چارچوب ، ایالات متحده با عقب نشینی از خاک و بدون در اختیار قرار دادن SDF ، عملیات را مجاز دانسته بود که این اقدام را خیانت به واشنگتن می دانست.

در باره اس -400 روسی، در 14 دسامبر سال 2020 ، ایالات متحده از اعمال تحریم ها علیه نهادهای ترک خبر داد. این تصمیم که مدتها مورد توجه دولت ترامپ بود ، توسط وزیر خارجه اسبق آمریکا مایک پمپئو در توییتر تایید شد. پمپئو نوشت: “علی رغم هشدارهای ما ، ترکیه با خرید و آزمایش سیستم S-400 روسیه پیش رفته است. ما معاملات قابل توجهی با بخش دفاعی روسیه را تحمل نخواهیم كرد.” مولوت چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه با محكوم كردن تحریم های آمریكا در مورد خرید اس -400 روسی ، آنها را تحت تأثیر اقتصاد این كشور خواند و افزود كه آنكرا در حال تصویب برخی اقدامات متقابل است.

معامله 2.5 میلیارد دلاری که با واشنگتن منعقد شد در 29 دسامبر 2017 توسط مسکو و آنکارا امضا شد. به دلیل این خرید سلاح های روسی از یک متحد ناتو ، ایالات متحده ترکیه را از برنامه تولید جنگنده های F رد کرد. -35 و تهدید به تحریم کرده بود. ایالات متحده ، مانند دیگر کشورهای ناتو ، از این ترس که اگر آنکارا جنگنده های S-400 و نسل پنجم F-35 آمریکا را داشته باشد ، رادارهای ضد هوایی روسیه محاسبه و پیگیری وجوه را فرا می گیرند. اتحاد به همین دلیل ، واشنگتن تهدید کرده بود که با افشای اولتیماتوم به آنکارا ، فروش F-35 را لغو خواهد کرد: “یا S-400 یا F-35”. علاوه بر چین ، ترکیه ، هند ، عربستان سعودی و ایران ، عراق نیز به خرید سلاح های روسی علاقه نشان داده است.

در این زمینه، اطلاعات کمی در مورد موقعیت آینده بایدن آنتونی بلینکن ، وزیر خارجه جدید ایالات متحده ، در جریان جلسه استماع تأیید خود در مجلس سنا ، در تاریخ 19 ژانویه ، در برابر ترکیه فاش شد. این امر از زمان خریداری S-400 ، وضعیت ترکیه را به عنوان یک شریک استراتژیک زیر سوال برده است. بلینکن گفت: “این ایده که شریک استراتژیک ما – به اصطلاح استراتژیک – واقعاً با یکی از رقبای اصلی ما ، روسیه مطابقت دارد ، قابل قبول نیست” ، و افزود که تیم وی تأثیر تحریم های ایالات متحده را در “تعیین کنید که کارهای بیشتری وجود دارد.”

از نظر سیاسی ، یادآوری این نکته مهم است که ترکیه او به شدت محکوم کرد بایدن برای بیانیه ای که در آن او رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه را توصیف کرد ، “یک خودکامه. این کلمات توسط نامزد دموکرات وقت برای ریاست جمهوری ایالات متحده در دسامبر 2019 در مصاحبه ای که توسط نیویورک تایمز ضبط شده بیان شده است. در 15 آگوست سال 2020 ، ویدئویی با اظهارات مشابه در شبکه های اجتماعی منتشر شد. سرانجام ، آنکارا همچنین شکایت دارد که ایالات متحده درخواست استرداد فتح الله گولن ، روحانی ترکی را که در آمریکا زندگی می کند و اردوغان او را به سازماندهی کودتای نافرجام 15 ژوئیه 2016 متهم می کند ، رعایت نکرده است.

امنیت بین المللی را بخوانید ، روزنامه ایتالیایی کاملاً به سیاست بین المللی اختصاص داده شده است

ماریا گراشیا روتلیانو

از سردبیران

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *