[ad_1]
منتشر شده در 5 فوریه 2021 در 6:24 بعد از ظهر
ایران آمریکا و کانادا
دادگاه بین المللی سازمان ملل (ICJ) او پیدا کرد که ممکن است دادخواست شکایت ایران علیه ایالات متحده در مورد غیرقانونی بودن تحریم های ایالات متحده پس از خروج یک جانبه از توافق هسته ای 2015 را بشنود.
اکثریت هیأت 16 قاضی دریافتند که صلاحیت رسیدگی به اختلافات شورای وزیران ، که به دادگاه قاضی نیز معروف است است. در طول جلسات دادرسی ، مقامات آمریکایی استدلال کردند که پرونده باید توسط شورای وزیران به دلیل عدم صلاحیت و قابل قبول بودن منتفی شود ، اما عبدالکاوی احمد یوسف رئیس دادگاه گفت که اکثریت استدلال های ایالات متحده را بر اساس توافق نامه دوجانبه بین تهران و واشنگتن امضا کردند. 1955
قضات معتقد بودند که این معاهده که دهه ها قبل از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 و بدتر شدن شدید روابط با ایالات متحده امضا شد ، می تواند به عنوان مبنای صلاحیت قضایی مورد استفاده قرار گیرد. یوسف گفت: “دادگاه به اتفاق آرا ایرادات مقدماتی مربوط به صلاحیت خود را كه توسط ایالات متحده مطرح شده مبنی بر اینكه موضوع اختلاف مربوط به تفسیر یا اعمال پیمان دوجانبه نیست ، رد می كند.” سایر اعتراضات ایالات متحده به این پرونده نیز رد شده است ، به این معنی که درخواست ایران اکنون به یک جلسه رسیدگی اساسی ادامه خواهد یافت. با این حال ، رای نهایی دادگاه احتمالاً چندین سال به طول خواهد انجامید.
ایران این پرونده را در سال 2018 پس از تحریم دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور وقت آمریکا ، پس از تصمیم خود مبنی بر کنار گذاشتن پیمان سال 2015 ، که بر اساس آن ایران برای محدود کردن برنامه هسته ای خود توافق کرد ، تشکیل داد. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران این تصمیم را یک پیروزی مشروع دیگر برای تهران خواند. “ایران همیشه از قوانین بین المللی کاملاً پیروی کرده است. زمان آن رسیده است که ایالات متحده به تعهدات بین المللی خود عمل کند “، ظریف گفت. سعید حاتب زاده ، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در مورد این ماجرا اظهار نظر کرد: “استفاده از سازوکارهای حقوقی بین المللی ابزاری برای دولت و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای تضمین حقوق ملت شریف ایران در مورد مرحله بین المللی “.
این دادگاه پس از جنگ جهانی دوم توسط ملل متحد برای حل اختلافات بین کشورهای عضو تشکیل شد. تصمیم 3 فوریه در حالی است که جو بایدن ، رئیس جمهور جدید ایالات متحده به دنبال تقویت دیپلماسی با ایران است ، در حالی كه واشنگتن به دنبال برقراری مجدد روابط با برنامه هسته ای این كشور و جاه طلبی های منطقه ای خود است. در این زمینه ، کاخ سفید در تاریخ 28 ژانویه او نامزد می کند به عنوان فرستاده ویژه ایالات متحده در ایران رابرت مالی ، مذاکره کننده سابق توافق هسته ای 2015 ، برای رئیس جمهور سابق آمریکا باراک اوباما. هنگامی که نام مالی برای اولین بار به عنوان کاندیدای اصلی این شغل ظاهر شد ، این موقعیت انتقاد برخی از قانونگذاران جمهوری خواه و گروه های طرفدار اسرائیل را به همراه داشت ، که ابراز نگرانی کردند که این امر برای ایران بسیار نرم است. رهبران دیگر نیز به دفاع از وی شتافتند و وی را به عنوان دیپلماتی محترم و بی طرف ستایش کردند.
مالی با تمرکز بر سیاست در خاورمیانه و خلیج فارس ، چندین سمت ارشد در دولت های دموکرات اوباما و رئیس جمهور سابق بیل کلینتون داشته است. اخیراً ، او رئیس گروه بین المللی بحران بود ، یک سازمان غیر انتفاعی که درگیری های جهانی متمرکز بود. در تاریخ 27 ژانویه ، اولین روز به عنوان رئیس ارشد دیپلمات آمریکایی ، بلینکن بار دیگر آمادگی رئیس جمهور جدید بایدن را برای بازگشت به توافق سال 2015 ، که سلف وی در 8 مه 2018 از آن خارج شد ، تأیید کرد ، اما فشار ایران بر ایالات متحده برای اقدام اول را رد کرد.
اسرائیل ، متحد بزرگ ایالات متحده ، نیز در مورد این موضوع اظهار نظر کرد. در تاریخ 26 ژانویه ، رئیس کل اسرائیل هشدار داد که برنامه های حمله به ایران مورد تجدید نظر قرار می گیرد و گفت که هرگونه بازگشت ایالات متحده به توافق هسته ای 2015 با تهران “اشتباه” است. با این حال ، تهران تهدید اسرائیل را به عنوان تلاشی دیگر برای راه اندازی “جنگ روانی” رد کرد.
امنیت بین المللی را بخوانید ، تنها روزنامه ایتالیایی که کاملاً به سیاست بین الملل اختصاص دارد
از سردبیران
[ad_2]