[ad_1]
قضات دادگاه بین المللی دادگستری (دادگاه بین المللی دادگستری) ، دادگاه ارشد سازمان ملل متحد ، امروز خود را صالح در محاکمه تحریم های پیمان هسته ای احیا شده توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران اعلام کردند. اولین پیروزی برای تهران که نبرد دشوار خود را برای خنثی کردن آنها به خوبی آغاز می کند.
“دیوان تشخیص داد كه بر اساس بند 2 ماده XXI پیمان دوستی ، روابط اقتصادی و حقوق كنسولی 1955 ، صلاحیت رسیدگی به پرونده ارائه شده توسط جمهوری اسلامی ایران در 16 ژوئیه 2018 و چنین درخواست قابل قبول است “، در ادامه می خوانیم بیانیه مطبوعاتی منتشر شده در وب سایت دادگاه.
ایران پس از آنکه دولت ترامپ در ماه مه 2018 خروج کشورش از برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) را امضا کرد و توسط ایران و گروه 5 + 1 (انگلیس ، چین ، فرانسه ، روسیه ، ایالات متحده و آلمان) اعلام کرد ، ایران شکایت کرد. ) در سال 2015
این توافق نامه خواستار لغو مجموعه ای از تحریم ها علیه ملت ایران در ازای تعهد این کشور در عدم تولید یا دستیابی به سلاح هسته ای است. ترامپ پس از خروج آمریکا از این توافق ، تحریم های جدیدی را علیه ایران اعلام کرد.
ایالات متحده سعی کرده استدلال کند که ایران نمی تواند ادعاهای خود را در برابر دیوان بین المللی دادگستری بر اساس پیمان دوستی دوجانبه 1955 قرار دهد.
با این حال ، قضات در لاهه نتیجه گرفتند که این پیمان می تواند به عنوان پایه ای برای مراحل قانونی مورد استفاده قرار گیرد.
دادگاه گفت: “دادگاه به اتفاق آرا اعتراض مقدماتی مربوط به صلاحیت خود را كه از طرف ایالات متحده مطرح شده است مبنی بر اینكه موضوع اختلاف مربوط به تفسیر یا كاربرد این توافق نیست ، رد می كند.” همه اعتراض های دیگر ایالات متحده نیز رد شد.
[ad_2]