[ad_1]

به گفته یک مفسر سیاسی چینی ، ممکن است منافع بزرگ اقتصادی حزب کمونیست چین (ح.ک.چ) در میانمار منجر به واکنشی خاموش به کودتای نظامی این کشور در پکن شود.

آنگ سان سوچی (ای) مشاور ایالتی میانمار با وزیر امور خارجه چین وانگ یی (ل) در کاخ ریاست جمهوری در نایپیدو ، 11 ژانویه 2021 دیدار می کند.

در حالی که ایالات متحده و متحدانش سرنگونی نظامی دولت منتخب دموکراتیک در این کشور و بازداشت رهبر آنگ سان سوچی را به شدت محکوم کردند ، پاسخ عمومی چین این بود که “آنچه را که اتفاق می افتد” یادداشت کند و بگوید که او اوضاع را زیر نظر دارد به طرز نزدیک.

در حالی که ارتش “یک حالت اضطراری یک ساله” را به رهبری مین مونگ هلاینگ رهبر نظامی وضع کرد ، سخنگوی چین وانگ ونبین گفت:

“ما آنچه در میانمار اتفاق می افتد را یادداشت کردیم و اطلاعات بیشتری در مورد اوضاع کسب کردیم.”

وی افزود: چین همسایه دوستانه میانمار است. ما امیدواریم که همه احزاب میانمار اختلافات خود را به اندازه کافی مدیریت کنند … و ثبات سیاسی و اجتماعی را حفظ کنند. “

وو کیانگ ، استاد سابق سیاست در دانشگاه Qinghua ، به RFA گفت ، تأکید بر “ثبات” هم از روابط اقتصادی گسترده بین دو کشور و هم از استبداد سیاسی مشترک آنها حکایت دارد.

وو گفت که اگر میانمار تحت NLD به سمت دموکراسی بیشتر ادامه دهد ، در نهایت سیاست خارجی آن تغییر می کند تا روابط نزدیکتر با واشنگتن را تشویق کند.

منافع اقتصادی

اما وو گفت این واقعیت همچنان باقی است كه منافع اقتصادی وی بسیار نزدیك تر با منافع چین است.

وو گفت: “هیچ منافاتی با چین بر سر منافع اقتصادی وجود ندارد.” “اما اگر میانمار دموکراتیک تر بود ، یک درگیری ایدئولوژیک وجود داشت.”

“این انحراف به چین نامطلوب است و این دلیل مهمی است که ما معتقدیم ح ک چ از کودتای نظامی در میانمار حمایت می کند.”

هرو لماهیو ، رئیس برنامه قدرت و دیپلماسی در موسسه لووی در استرالیا ، گفت که چین بعید است حداقل با رژیم جدید نایپیدو مشکلی داشته باشد.

در گذشته ، ح.ک.چ مایل بود هم با دولت NLD آنگ سان سوچی و هم با نظامی نظامی همکاری کند.

پکن همچنین هنگامی که با سانسور بین المللی جنایات نظامی روبرو شد ، چه در سالهای 1990 تا 2011 و چه در این هفته ، که مانع تلاش برای محکومیت کودتای نظامی 1 فوریه شد ، میانمار از حمایت دیپلماتیک برخوردار شد.

تحلیلگران دیگر اظهار داشتند رهبران نظامی میانمار به چین بسیار مشکوک هستند ، هم به دلیل نفوذ اقتصادی در حال رشد بر کشورشان و هم به دلیل سابقه مسلح کردن گروه های قومی جدایی طلب که با دولت مرکزی میانمار می جنگند.

اما وو گفت که تصویب پکن بسیار بیشتر از تأیید نکردن کودتای نظامی است.

وو گفت: “این شناخت متقابل از الگوهای سیاسی احزاب حاكم ، پیوند حیاتی بین ایدئولوژی های آنهاست.”

موانع زیرساخت برداشته شده است؟

وو افزود: “احتمالاً رژیم نظامی وجود ندارد كه مانع اجرای پروژه های مهم زیرساختی چین در میانمار شود نسبت به دولتی به رهبری لیگ ملی دموكراسی آنگ سان سوچی (NLD)”.

“دولت چین از ساخت سدها و خطوط لوله انتقال نفت در میانمار سود زیادی برده است. طبق NLD ، دولت محدودیت هایی را برای چنین پروژه هایی اعمال می کند.

“کودتای نظامی به این معنی است که اکنون این محدودیت ها برداشته می شود و پروژه های مختلف زیرساختی در میانمار می توانند هموار و سریعتر اجرا شوند.”

وی گفت حتی شرکتهای چینی مجبور بودند برای سرمایه گذاری در پروژه های میانمار با سرمایه گذاران ژاپنی رقابت کنند.

پروژه سرمایه گذاری بین المللی زیرساخت چین ، طرح کمربند و جاده ، در حال حاضر شامل کریدور اصلی اقتصادی چین و میانمار (CMEC) است. وانگ یی وزیر امور خارجه چین قبلاً اعلام کرده بود که پکن آماده است تا ساخت و ساز در انتهای غربی ، شمالی و شرقی CMEC را تسریع کند.

رسانه های دولتی چین ماه گذشته گزارش دادند كه وانگ می خواهد راه اندازی سریع بندر كیاوكپیو ، منطقه مرزی برای همکاری اقتصادی بین چین و میانمار و شهر نیو یانگون را گسترش دهد.

CMEC قسمت شمالی کشور را به دو قسمت تقسیم کرده و به بندر ختم می شود. یک سرمایه گذاری 1.3 میلیارد دلاری در Kyaukpyu ، در ایالت جنوبی Rakhine ، در ساحل خلیج بنگال. این برنامه شامل برنامه های راه آهن سریع السیر 8.9 میلیارد دلاری از یوننان و همچنین خطوط لوله گاز و نفت است.

چین همچنین به طور فزاینده ای به واردات برنج به میانمار وابسته است ، در دهه گذشته واردات برنج از 100000 تن به 500،000 تن افزایش یافته است ، که 65٪ از تجارت صادراتی میانمار با چین را نشان می دهد.

منبع: رادیو آسیای آزاد ، 03/02/2021

ترجمه مجمع الجزایر لائوگای: به یاد هری وو

نسخه انگلیسی:

روابط اقتصادی چین حاکی از حمایت پکن از کودتای میانمار است



[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *