[ad_1]
منتشر شده در 22 ژانویه 2021 در 8:31 ب.ظ.
عراق خاورمیانه
دولت اسلامی مسئولیت حمله ای را که در 21 ژانویه به مرکز پایتخت عراق ، بغداد انجامید ، بر عهده گرفت.
خبر توسط عربستان در 22 ژانویه ، پس از آن که سازمان تروریستی ، همان روز طلوع کرد ، مسئولیت خود را از طریق آژانس Amaq در حساب تلگرام خود اعلام کرد. در همین حال ، شمار کشته شدگان به 32 کشته و حداقل 110 زخمی رسیده است که بالاترین میزان در بغداد طی سه سال گذشته است.
در 21 ژانویه ، یک بمب گذاری انتحاری مضاعف به یک بازار لباس دست دوم که در منطقه باب الشرجه در نزدیکی میدان طایران “شلوغ” توصیف شده بود ، برخورد کرد. در ابتدا ، طبق منابع پزشکی و دستگاه امنیتی عراق ، مهاجمی که کمربند انفجاری به دست داشت در مرکز پایتخت منفجر شد. ژنرال تحسین الحفاجی ، سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک ، بعداً گفت که در واقع دو انفجار رخ داده است. به ویژه ، اولین مهاجم پس از اینکه وانمود کرد برای کمک به دردهای معده احتیاج به کمک دارد ، کمربندی را که بسته بود منفجر کرد و افراد بیشتری را در اطراف خود جمع کرد. کامیکازه دوم در حالی که نیروهای امنیتی او را تعقیب می کردند منفجر شد و پس از آنکه تعداد زیادی از مردم برای کمک به قربانیان انفجار اول به میدان هجوم آوردند.
از طرف خود ، وزارت بهداشت عراق گفت که بیشترین تعداد منابع در اختیار خود را برای کمک به قربانیان حمله بسیج کرده است. علاوه بر این ، پس از این حادثه ، نیروهای امنیتی در سراسر پایتخت مستقر شدند ، در حالی که راه های دسترسی به منطقه سبز ، منطقه ای مستحکم که م institutionsسسات و سفارتخانه های مسکونی را در اختیار دارد ، برای تردد مسدود است. این حمله که “تحقیرآمیز” توصیف شد ، توسط مأموریت سازمان ملل متحد در عراق به شدت محکوم شد ، زیرا گفته شد این حمله مانع مسیر ثبات و شکوفایی این کشور نخواهد شد. شایعات مشابهی در مورد محکومیت از سوی رئیس دولت برهم صالح صادر شد.
نخست وزیر عراق ، به نوبه خود ، مصطفی القادیمی، چند ساعت پس از حمله ، وی جلسه اضطراری با اعضای دستگاه امنیتی برگزار کرد و طبق گزارش های دفتر نخست وزیر ، برخی از روسای دستگاه های نظامی و نیروهای امنیتی از کار برکنار شدند. در حالی که دستورات جدیدی برای تغییر سازمان نیروهای عراقی در شهر صادر شد. در همان زمان ، القدیمی گفت که پاسخ به حمله 21 ژانویه “تکان دهنده” و “بی رحمانه” خواهد بود.
آنچه در 21 ژانویه رخ داد غیرمعمول توصیف شد ، زیرا حدود سه سال است که پایتخت شاهد چنین اپیزودهایی نیست. یکی از آخرین حملات از این نوع به 15 ژانویه 2018 برمی گردد ، زمانی که دو بمب گذار انتحاری در همان میدان منفجر شدند و حدود 35 نفر کشته شدند. با این حال ، عراق هنوز نمی تواند بگوید از خطر تهدید تروریستی در امان است. در همین رابطه ، یکی از اعضای کمیسیون عالی حقوق بشر عراق ، علی البیاتی ، گفت که انفجارهایی که در 21 ژانویه رخ داد ، بازگشت به تهدید تروریستی و در عین حال ضعف امنیتی است.
گزارش منتشر شده توسط ملل متحد، در آگوست سال 2020 ، نشان می دهد که بیش از 10 هزار جنگجوی داعش هنوز در عراق و سوریه فعال هستند. آنها در سلولهای کوچک سازمان یافته اند و آزادانه بین دو کشور حرکت می کنند ، در حالی که دیگران به شمال شرقی عراق ، در منطقه کوهستانی حمرین ، پناهنده شده اند ، جایی که آنها “جنگ طاقت فرسایی” را علیه نیروهای امنیتی عراق انجام می دهند. . علاوه بر این ، طبق منابع مختلف ، هدف این سازمان تضعیف دولت بغداد از طریق حمله به نیروهای امنیتی و گروه های غیرنظامی است ، که این امر نیز بر زیرساخت های دولتی که بیشتر در “مناطق باز” شمال بغداد واقع شده اند ، تأثیر می گذارد.
پایان ادعایی دولت اسلامی به 9 دسامبر 2017 برمی گردد ، زمانی که پس از سه سال جنگ ، دولت عراق پیروزی خود را بر داعش اعلام کرد. به ویژه ، حیدر العبادی ، نخست وزیر وقت عراق گفت که ارتش پس از بازپس گیری راوا ، شهری در مرز غربی انبار با سوریه ، کنترل کامل کشور را به دست گرفت. آخرین سنگر گروه در عراق. حضور دولت اسلامی در عراق به سال 2014 برمی گردد. پس از اشغال بیشتر خاک عراق ، این سازمان در 10 ژوئن همان سال موصل ، دومین شهر و هسته اصلی این کشور ، را تحت کنترل خود درآورد. پس از آن در تاریخ 10 ژوئیه 2017 آزاد شد.
پیر لارنس، مترجم عربی
از سردبیران
[ad_2]