[ad_1]
منتشر شده در 12 ژانویه ، 2021 در 21:46.
ارمنستان آذربایجان روسیه
گفتگوها بین رهبران روسیه ، آذربایجان و ارمنستان در کرملین در مورد مسئله قره باغ کوهستانی حدود چهار ساعت به طول انجامید و طبق تعریف کرملین “مثمر ثمر” بود. تصمیم بر این شده است که یک کارگروه در سطح معاون نخست وزیران سه کشور تشکیل شود ، که در ایجاد روابط اقتصادی و حمل و نقل در منطقه متمرکز خواهد بود.
الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان روز دوشنبه (11 ژانویه) به مسکو رفتند. ولادیمیر پوتین در نمایندگی ساختمان اول کرملین با آنها ملاقات کرد. رئیس جمهور فدراسیون روسیه به گرمی از همکاران خود استقبال کرد و با علیف و پاشینیان مصافحه ها و بغل کرد. سران آذربایجان و ارمنستان که پشت میز مذاکره علیه پوتین نشسته بودند ، از دور به استقبال یکدیگر رفتند.
این گفتگوها ، به استثنای سخنرانی مقدماتی پوتین ، پشت درهای بسته برگزار شد.
در آغاز این دیدار ، رهبر روسیه از علی اف و پاشینیان برای سفرشان به مسکو و درک مثبت از اقدامات میانجیگری روسیه برای آتش بس در قره باغ قره باغ تشکر کرد. وی خاطرنشان کرد که روسیه همیشه سعی کرده است تا تحولات اصلی را در گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا دنبال کند و همچنان به طور مرتب اقدامات خود را با سایر کشورهای مشترک این قالب (ایالات متحده و فرانسه) بررسی می کند.
رئیس دولت روسیه گفت که توافقات مربوط به قره باغ کوهستانی در 9 نوامبر “به طور مداوم در حال اجرا است”. به گفته پوتین ، این “پیش شرط های لازم برای حل طولانی مدت و گسترده درگیری ها به صورت منصفانه ، به نفع مردم ارمنستان و آذربایجان را ایجاد می کند.” رئیس جمهور روسیه به استقرار یک گروه صلحبان صلح روسیه در قره باغ و ایجاد یک سیستم موثر برای اطمینان از انطباق با آتش بس اشاره کرد.
“اکنون اوضاع در منطقه آرام است. “” رهبر کرملین ، که همچنین خاطر نشان کرد بیش از 48000 نفر از 14 نوامبر به قره باغ بازگشتند و روسیه تبادل اسیر کرده و اجساد سقوط کرده را ترمیم کرده است. از مرکز بین المللی واکنش بشردوستانه “موفق” ، که متعهد به ایجاد زندگی عادی در شهرک ها ، بازگرداندن زیرساخت های تخریب شده ، محافظت از بناهای تاریخی ، مذهبی و فرهنگی و بازیابی ذخایر انرژی و گرما است. 800 تن مصالح ساختمانی قبلاً از روسیه به منطقه درگیری تحویل شده و در مجموع بیش از 1.5 میلیون تن کالای بشردوستانه و بیش از 479 هکتار زمین از مین پاکسازی شده است.
پوتین تأكید كرد: وظیفه گشودن مرزها و رفع انسداد ارتباطات اقتصادی ، تجاری و حمل و نقل در منطقه مورد توجه ویژه است.
رئیس جمهور روسیه پس از گفتگوها در رسانه ها ، این نشست را “بسیار مهم و مفید” خواند. به گفته پوتین ، یک گروه کاری به رهبری معاونان نخست وزیر آذربایجان ، ارمنستان و روسیه برای توسعه پروژه های زیربنایی و سازماندهی گام های مشخص برای ایجاد روابط اقتصادی در منطقه تشکیل خواهد شد.
این تصمیم در بیانیه کتبی مشترک سه رهبر منعکس شده است. همانطور که در سند آمده است ، کارگروه اولین جلسه خود را تا 30 ژانویه 2021 برگزار می کند ، بر اساس آن لیستی از زمینه های اصلی کار برای رفع انسداد ارتباطات اقتصادی و حمل و نقل در منطقه “با اولویت راه آهن” تهیه می شود. و ارتباطات جاده ای “و همچنین زمینه های دیگر تعامل را شناسایی کنید. زیر گروه های متخصص برای تهیه لیستی از پروژه های مربوطه ایجاد می شوند.
این لیست باید تا اول مارس برای تصویب در بالاترین سطح ارائه شود.
همانطور که رئیس جمهور فدراسیون روسیه خاطرنشان کرد ، اجرای برنامه های خاص برای توسعه زیرساخت های حمل و نقل و اقتصاد منطقه “به نفع ملت ارمنستان و آذربایجان خواهد بود و بدون شک به نفع” کل منطقه خواهد بود منافع فدراسیون روسیه. “
در پایان جلسه ، علی اف گفت که وی همچنین چشم اندازهای زیادی برای اجرای این توافق نامه می بیند. وی خاطرنشان کرد: در بیش از 30 سال ، آذربایجان از طریق خاک ارمنستان با جمهوری خودمختار خود نخجوان و از ارمنستان از طریق خاک آذربایجان ارتباط راه آهن با روسیه و ایران خواهد داشت. علی اف گفت: “ما همچنین از طریق جمهوری خودمختار نخجوان به بازار ترکیه دسترسی خواهیم داشت و راه آهن ترکیه و روسیه به هم متصل می شوند.” به گفته وی ، این می تواند پیشرفت بزرگی در منطقه داشته و امنیت آن را تقویت کند.
پاشینیان همچنین بر اهمیت اعلامیه امضا شده تأکید کرد. وی گفت: “این واقعیت را پنهان نمی کنم که اجرای آن می تواند به سادگی چهره اقتصادی و شکل ظاهری منطقه ما را تغییر دهد.” نخست وزیر ارمنستان ابراز امیدواری کرد که اصلاحات اقتصادی به “ضامن قابل اطمینان امنیت” دیگری تبدیل شود و جذابیت سرمایه گذاری ها را در منطقه افزایش دهد.
علی اف و پاشینیان از رئیس جمهور فدراسیون روسیه به خاطر ابتکار عمل در برگزاری نشست سه جانبه و همچنین تلاش ها برای حل مناقشه قره باغ و بازگرداندن ثبات و امنیت در منطقه تشکر کردند. به گفته رئیس جمهور آذربایجان ، واقعیت مذاکرات حاکی از آن است که طرفین درگیری “برای نتیجه گیری” تعیین می شوند تا “خط و نشان” خود را در حوادث سپتامبر-نوامبر سال 2020 تعیین کنند.
به گفته علی اف ، اعلامیه آتش بس مشترک با موفقیت اجرا شد ، “مأموریت صلح صلح روسیه کار خود را به طور م doingثر انجام می دهد و در دو ماه ، به جز حوادث جزئی ، هیچ نگرانی جدی وجود ندارد.” همه اینها ، به گفته رئیس جمهور آذربایجان ، اعتماد به نفس را ایجاد می کند که “درگیری قره باغ بخشی از گذشته است” و ما باید در مورد آینده ، “در مورد چگونگی زندگی مشترک به عنوان همسایگان خوب” فکر کنیم.
از طرف خود ، پاشینیان معتقد است که “این درگیری هنوز حل نشده است”. وی گفت: “ما موفق شده ایم از آتش بس اطمینان حاصل کنیم ، اما هنوز بسیاری از مسائل وجود دارد که باید حل شوند.” با استناد به وضعیت قره باغ کوهستانی به عنوان یکی از این استدلال ها هنوز حل نشده است از جمله دردناک ترین ها ، پاشینیان همچنین به مسائل بشردوستانه و مشکل تبادل اسیران جنگی اشاره کرد و خاطرنشان کرد که این نکته در بیانیه مشترک رهبران از ماه نوامبر “به طور کامل اجرا نشده است”. از سوی دیگر نخست وزیر ارمنستان ابراز امیدواری کرد که کشورها “بتوانند هرچه سریعتر تصمیم مشخصی بگیرند”.
پس از مذاکرات سه جانبه ، رهبر روسیه جلسات جداگانه ای با علی اف و پاشینیان برگزار کرد.
وی در جریان گفتگوها با رئیس جمهور آذربایجان با اشاره به اهمیت اساسی اعلامیه مشترک امضا شده در مورد قره باغ ، وی به مواردی در دستور کار دوجانبه توجه کرد. به گفته رئیس جمهور ، روابط بین مسکو و باکو ، عمدتا در حوزه اقتصادی ، با موفقیت زیادی در حال توسعه است. “من صمیمانه امیدوارم که کار کلی برای حل اوضاع در قفقاز جنوبی از این امر بهره مند شود و روابط دو جانبه ما به ما این امکان را می دهد که روابط حتی نزدیکتر را ، حتی بر اساس یک سیستماتیک تر ، نه تنها در اقتصاد بلکه در اقتصاد نیز ایجاد کنیم. در امور بشردوستانه ، “پوتین گفت.
علی اف مسکو و باکو را شرکای استراتژیک بلند مدت در حوزه سیاسی خواند و به پویایی خوب توسعه روابط اشاره کرد. وی خاطرنشان کرد که حتی در سال 2020 ، با وجود مشکلات همه گیر ، کاهش تجارت بین دو کشور چندان چشمگیر نیست و ابراز اطمینان کرد که در سال 2021 تمام خسارات جبران می شود.
رئیس فدراسیون روسیه در دیدار با پاشینیان ابراز امیدواری کرد که دستیابی به توافق در مورد سایر مسائل راه حل قره باغ ، از جمله مسائل بشردوستانه امکان پذیر باشد. پوتین همچنین تأکید کرد که روابط روسیه و ارمنستان از هر جهت “متحد بوده ، باقی مانده و خواهد بود”. وی گفت: “ما در بسیاری از سازمانهای بین المللی شریک نزدیک هستیم.” رهبر روسیه توجه خود را به این واقعیت جلب کرد که علیرغم مشکل سال گذشته ، تجارت بین روسیه و ارمنستان در دوره ژانویه تا اکتبر سال 2020 تقریبا 4 درصد افزایش یافت. در پایان اجلاس دو جانبه ، پاشینیان خاطرنشان کرد که “روسیه متحد اصلی استراتژیک ارمنستان بود و هست.”
ایتالو کوزنتینو، مترجم روسی
از سردبیران
[ad_2]