[ad_1]

منتشر شده در 20 ژانویه 2021 در ساعت 4:07 ب.ظ.
مصر قطر

قطر و مصر آنها رسماً گفتند كه آمادگی خود را برای برقراری روابط دیپلماتیک در روز چهارشنبه ، 20 ژانویه ، در زمانی كه دوحه آمادگی خود را برای میانجیگری بین ایران و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس اعلام كرده ، آماده اند.

این حرکات نتیجه به اصطلاح اعلامیه آل اولا است ، توافق نامه ای که در 5 ژانویه در عربستان سعودی امضا شد و سرانجام به بحران خلیج فارس پایان داد. به دنبال افتتاح تدریجی راه های ارتباطی ، زمینی و هوایی ، بین قطر و کشورهای حامی تحریم ، مصر نیز درهای خود را در دوحه باز کرده است. به ویژه در بیانیه مطبوعاتی از وزارت امور خارجه مصر گزارش شده است که قاهره دو تفاهم نامه رسمی با کشور خلیج فارس رد و بدل کرده است که در آن طرفین توافق کردند روابط را در سطح دیپلماتیک برقرار کنند.

بازگشایی کانال های دیپلماتیک به دنبال فضای هوایی مصر در 12 ژانویه انجام شد که پرواز روزانه بین دو پایتخت را مجاز می دانست ، در حالی که مقامات هواپیمایی قطر و مصر در حال حاضر در حال برنامه ریزی پروازهای بین دو کشور هستند. به موازات این ، انتظار می رود در هفته های آینده ، احتمالاً تا پایان ماه مارس ، سفیرانی برای مأموریت های دیپلماتیک مربوطه منصوب شوند.

در واقع ، تنها چند ساعت پس از امضای اعلامیه العولا ، محمد مایت ، وزیر دارایی مصر و استفان منوچین ، همتای آمریکایی وی ، در مراسم افتتاح هتلی متعلق به دیار قطر شرکت کردند. شرکتی مستقر در پایتخت مصر که علی شریف العمادی وزیر دارایی دوحه نیز در آن شرکت دارد. به گفته برخی منابع ، سفر وزیر قطر دلیل بحث های اقتصادی با مقامات مصری نیز بوده است که طی آن اختلاف بر سر گروه دیار و یک شرکت پروژه املاک و مستغلات مصر در شهر جدید مصر پایان یافت. قاهره ، وقفه ای پس از بحران. به موازات این امر ، قاهره و دوحه همچنین موافقت می کنند که پروژه های دیگری را در پایتخت اداری جدید مصر و در العلمین اجرا کنند.

به اصطلاح “بحران خلیج فارس” در 5 ژوئن 2017 فوران کرد و قطر از یک سو و مصر ، عربستان سعودی ، امارات متحده عربی و بحرین از سوی دیگر به عنوان بازیگران دیده شدند. به ویژه دوحه به حمایت و حمایت مالی از گروه های تروریستی مانند حماس و حزب الله و حمایت از ایران ، رقیب اصلی ریاض در منطقه متهم شده است. در نتیجه ، تحریم دیپلماتیک ، اقتصادی و لجستیکی علیه وی اعمال شد. پس از ماهها رشد ذوب ، در تاریخ 5 ژانویه ، کشورهای حامی این محاصره تصمیم گرفتند تا رسماً محاصره را پایان دهند و در بیانیه پایانی العولا گفتند که می خواهند برای رفع تهدیدات مشترک ، عمدتا ایران ، با هم متحد شوند. .

در همین زمینه ، چند هفته پس از توافق ، در تاریخ 18 ژانویه ، وزیر امور خارجه قطر محمد بن عبدالرحمن الثانی گفت که دولت وی امیدوار است کشورهای عربی همسایه گفتگو با تهران را از سر بگیرند ، در این صورت دوحه آماده است تا با هر کسی که بخواهد میانجی گری کند. ، از جمله ایالات متحده پس از این بیانیه در 20 ژانویه ، همتای ایرانی ، محمد جواد ظریف، از حضور دوحه استقبال می کند ، زیرا همانطور که قبلا ذکر شد ، ایران معتقد است که راه حل چالش های مشترک در همکاری و تشکیل “منطقه ای قدرتمند” و همچنین “صلح آمیز ، با ثبات ، مرفه و بدون بین المللی یا منطقه ای هژمونی ».

با این حال، این ادعاها متناقض است آنچه عربستان سعودی در هنگام امضای اعلامیه العولا اعلام کرد هنگامی که گزارش داد که صلح با قطر به کشورهای حاشیه خلیج فارس اجازه می دهد تا با تهدیدات ناشی از برنامه موشکی و هسته ای رژیم ایران بهتر مقابله کنند برای خطر قریب الوقوع. آخرین و نه مهمترین ، سخنان دوحه و تهران با اظهارات همسایگان منطقه ای دیگر ترکیب نشد ، که به گفته برخی تحلیلگران از تمرینات و عملیات نظامی ایران در هفته های اخیر برای نشان دادن مهارت های تهاجمی و دفاعی خود به ویژه در واشنگتن استقبال نمی کنند. .

Sicurezza Internazionale ، تنها روزنامه ای در ایتالیا که کاملاً به سیاست بین الملل اختصاص دارد ، را بخوانید

پیر لارنس، مترجم عربی

از سردبیران

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *