[ad_1]
منتشر شده در 4 فوریه 2021 در ساعت 7:10 بعد از ظهر.
تایوان آمریکا و کانادا
در 4 فوریه ، یک کشتی جنگی آمریکایی از تنگه تایوان عبور کرد برای اولین بار از زمان ریاست جمهوری جو بایدن. چین ، به نوبه خود ، گفت که “اوضاع را از نزدیک” کنترل می کند.
ناوگان هفتم ایالات متحده گفت ، ناوشکن مورد بحث یک عملیات معمول حمل و نقل را از طریق آبراهه ای که سرزمین اصلی چین و تایوان را جدا می کند ، انجام داده است. ناوهای جنگی آمریكا ضمن تأیید حمایت خود از تایوان ، به طور دوره ای تمرینات ناوبری نزدیكی را برای تأكید بر آزادی ناوبری در منطقه انجام می دهند. این اغلب واکنش هایی را از چین به وجود می آورد که ادعا می کند تایوان بخشی از خاک این کشور است. به گفته پکن ، هر کشتی از تنگه عبور می کند اساساً نقض حاکمیت آن است.
از طرف دیگر ، ایالات متحده و بسیاری از کشورها این مسیر را بخشی از آبهای بین المللی می دانند که برای همه باز است. ناوگان هفتم در بیانیه ای گفت: سفر ناو آمریکایی جان اس مک کین “تعهد آمریکا به اقیانوس آزاد و آزاد هند و اقیانوس آرام را نشان می دهد”. این متن ادامه می دهد: “ارتش ایالات متحده به پرواز ، دریانوردی و کار در جایی که قانون بین الملل اجازه می دهد ادامه خواهد داد.” وزارت دفاع تایوان بدون شناسایی کشتی ، سفر را تأیید کرد.
به نوبه خود ، در 4 فوریه ، پکن گفت که “از نزدیک” وضعیت را کنترل می کند. وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت چین “همیشه در حالت آماده باش خواهد بود ، همیشه به همه تهدیدها و تحریکات پاسخ خواهد داد و قاطعانه از حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع خواهد کرد.” این ترانزیت پس از آن انجام می شود که دو هواپیمای شناسایی آمریکا و یک تانکر جت در 2 فوریه در نزدیکی فضای هوایی تایوان پرواز کردند. در این زمینه ، باید توجه داشت که در سال 2020 ، هواپیماهای نظامی چین رکورد 380 حمله را در منطقه دفاعی تایوان انجام دادند. در این رابطه ، برخی از تحلیلگران خاطرنشان می کنند که از اواسط دهه 1990 تاکنون هرگز وضعیت آب و هوایی بین دو کشور به این اندازه متشنج نبوده است.
با توجه به روابط بین چین ، ایالات متحده و تایوان ، دولت جدید ایالات متحده در حال اعزام است پیام های متناقض اکنون. واشنگتن مجدداً تأكید كرد كه سیاست خود در قبال تایوان از اصل “یك چین” پیروی می كند ، براساس آن واشنگتن فقط دولت پكن را به رسمیت می شناسد نه دولت تایپه. با این حال ، تایوان دفتر نمایندگی خود را در جمهوری تعاونی گویان در آمریکای جنوبی ایجاد کرده و ایالات متحده با استقبال از این خبر ، تأکید می کند که این امر منجر به پیشرفت در رونق و امنیت بین کشورها خواهد شد. علیرغم چنین ابراز حمایت هایی ، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه واشنگتن در تاریخ 3 فوریه گفت كه هیچ تغییری برای انطباق با سیاست “یك چین” ، كه وی گفت دولت جو بایدن رئیس جمهور با آن سر و كار دارد ، در جریان نیست. به گفته چندین کارشناس ، اظهارات سخنگوی ایالات متحده می تواند به کاهش نگرانی های پکن در مورد حمایت اخیر دولت بایدن در تایوان کمک کند.
به دنبال ظهور رهبر فعلی تایوان Tsai Ying-wen ، رهبر حزب پیشرو دموکراتیک (PDD) ، در سال 2016 پکن روابط خود را با نهادهای جزیره مانند Tsai قطع کرد ، که با اکثریت زیادی در آخرین انتخابات جزیره در ژانویه انتخاب شد 11 ، 2020. ، همیشه از به رسمیت شناختن اصل “یک چین” خودداری کرده است. دولت پکن نیز به نوبه خود بارها اعلام کرده است که می خواهد مسئله تایوان را که از نظر سرزمینی و دیپلماتیک مشکل اصلی آن است ، حل کند و امکان استفاده از آن را با زور رد نکرده است. در سطح بین المللی ، دولت تایپه متعهد به تقویت روابط با ایالات متحده ، بزرگترین تامین کننده سلاح های دفاعی در جهان است. در زمان دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق ، واشنگتن ابتکارهای زیادی را برای تقویت روابط با تایپه انجام داد ، علیرغم این واقعیت که در 1 ژانویه 1979 ، ایالات متحده رسماً دولت جمهوری خلق چین (PRC) را در پکن به رسمیت شناخت ، اما حاضر به به رسمیت شناختن مشروعیت دولت تایوان.
امنیت بین المللی را بخوانید ، تنها روزنامه ایتالیایی که کاملاً به سیاست بین الملل اختصاص دارد
از سردبیران
[ad_2]