[ad_1]

تاریخ انتشار 26 ژانویه 2021 در ساعت 5:39 بعد از ظهر
افغانستان ایران

ملا عبدالغنی برادر ، معاون رهبر طالبان ، به همراه هیاتی برای گفتگو در مورد روند صلح افغانستان به ایران سفر كرد. از توسعه روابط طالبان و تهران چه می دانیم؟

این خبر در تاریخ 26 ژانویه توسط روزنامه محلی اعلام شد اخبار طلوعبه نقل از محمد نعیم سخنگوی طالبان. به گفته این منبع ، این هیئت در مورد روابط دو کشور ، وضعیت پناهجویان افغان در ایران و تحولات امنیتی در افغانستان و منطقه با مقامات ایرانی گفتگو خواهد کرد. سفر ملا برادر یک روز پس از آن صورت می گیرد که اشرف غنی ، رئیس جمهور کابل اعلام کرد که “فصل جدید” در روابط ایالات متحده و افغانستان گشوده شده است و واشنگتن به کابل به عنوان یک شریک اساسی نگاه می کند.

با توجه به سفر طالبان به ایران ، مانیتور خاورمیانه سعید حاتب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه تهران گفت: “هیئت سیاسی طالبان در مدت اقامت خود در تهران با مقامات ایرانی از جمله وزیر محترم خارجه و فرستاده ویژه ایران در افغانستان دیدار و در مورد روند صلح در افغانستان گفتگو خواهد کرد. مسائل ” جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پیش از این در نوامبر 2019 با ملا برادر در تهران ملاقات کرده است. از آن زمان ، برخی مسائل به طور فزاینده ای در منطقه تحت فشار قرار گرفته اند.

روابط بین ایران ، جمهوری اسلامی شیعه و طالبان ، مبارزان سنی با نفوذ وهابی و دیوبندی ، به نظر می رسد در سال های اخیر پس از شکستن اتحادهای قدیمی به نفع اتحاد های جدید ، تغییر کرده است. در مصاحبه با تهران تایمز، احمد نادری ، نماینده ایران گفت که او معتقد است “نسل جدید” طالبان در حال ظهور است. وی گفت: “البته ، طالبان مانند بسیاری از جنبش های دیگر تغییر کرده و نسل جدید جنبش با نسل قبلی متفاوت است.” وی با بیان اینکه در سالهای اخیر روابط با پاکستان نیز ضعیف شده است ، افزود: “بر خلاف نسل جدید آن ، نسل قدیمی طالبان با عربستان سعودی ارتباطی قوی داشتند که دیگر وجود ندارد.”

این تحول بخشی از یک صحنه پیچیده بین المللی است که در آن روابط طالبان و ایالات متحده ، در زمان دولت دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق ، با توجه به پیشرفت دیپلماتیک مانند توافقنامه “تاریخی” که دو طرف در دوحه امضا کرده اند ، بسیار عالی به نظر می رسد ، قطر. در 29 فوریه سال 2020 ، روابط واشنگتن و طالبان با توجه به ادامه خشونت در افغانستان که همراه با مذاکرات بین ایالات متحده و طالبان ، از جمله توسط خود این گروه ، کمتر ایده آل است. این وضعیت منجر به فرضیه عدم هماهنگی بین مذاکره کنندگان طالبان و جنگجویان حاضر در زمین یا “چهره دوگانه” احتمالی گروه شده است: مذاکره کنندگان نهادی قبل از مقامات آمریکایی و مبارزان مسلح آماده هر کاری برای تصرف زمین به زور روی زمین.

از طرف دیگر ، روابط واشنگتن با تهران طی چهار سال گذشته به تدریج رو به زوال بوده و مجموعه ای از تعادل جدید را در خاورمیانه ایجاد کرده است. به دنبال وقایع برجسته ، مانند ترور ژنرال ایرانی قاسم سلیمانی در 3 ژانویه 2020 ، به دستور رئیس جمهور ترامپ ، ممکن است علی رغم ادعا ، نیروهای ضد غربی (از جمله طالبان قبل از توافق 2020) در تهران تشدید و سازمان یافته شوند. اختلافات عمیق بین شیعه و سنی. در همین راستا ، دولت خارج شده ایالات متحده ایران را متهم کرد که “افغانستان جدید” شده است ، یعنی در پایگاه عملیاتی جدید القاعده. در این رابطه ، یادآوری این نکته مهم است که طالبان ، برخلاف توافق نامه های 29 فوریه 2020 با ایالات متحده ، رابطه نزدیک با سازمان تروریستی مورد نظر دارند. سند منتشر شده در 4 ژانویه، وزارت خزانه داری ایالات متحده گفت القاعده در افغانستان قوت می گیرد زیرا “تحت حمایت این گروه به همکاری با طالبان ادامه می دهد”.

در این زمینه ، ما باید نقطه عطف دولت جدید ایالات متحده ، به رهبری رئیس جمهور جو بایدن را اضافه کنیم ، تجدید نظر در توافق نامه ها با طالبان امضا شده توسط سلف خود. ایران می تواند از چرخش آمریکایی استفاده کند و از تصاحب بایدن استقبال کند. با این حال ، روابط طی 4 سال گذشته به طور قابل توجهی خراب شده است و این می تواند تعادل بین المللی را در طولانی مدت تغییر دهد. سرانجام ، بازگشت به مصاحبه با نماینده پارلمان ایران ، این مسئله مسئله دیگری را برجسته می کند که می تواند ایران و طالبان را به هم نزدیک کند: دولت اسلامی. در حقیقت ، از مبارزان افغانستان به عنوان “تنها گزینه ای که می تواند با جهادگران داعش مقابله کند” یاد شده است. “ما باید با در نظر گرفتن منافع ملی خود این مشکل را بررسی کنیم. احمد نادری ، نماینده مجلس ایران گفت: “من فکر می کنم نسل دوم طالبان می تواند در برابر داعش بایستد و این یک ارتباط استراتژیک بین طالبان و منافع ملی ایران و همچنین روسیه و چین ایجاد می کند.”

امنیت بین المللی را بخوانید ، روزنامه ایتالیایی کاملاً به سیاست بین المللی اختصاص داده شده است

ماریا گراشیا روتلیانو

از سردبیران

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *