[ad_1]
قهوه بلند – مسکو با اعزام نیروهای حافظ صلح حضور خود را در قفقاز جنوبی تثبیت می کند. با این حال ، صلح همچنان یک سراب دور است.
جنوب کاکازوس: برای بهبود در نزدیکی خارج از کشور
این موضوع جدیدی نیست: یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی کرملین ، کنترل مجدد آن است. نزدیک به خارج از کشور، منطقه ای متشکل از سرزمین های شوروی سابق ، که از سال 1991 به طور دائمی تحت تأثیر قرار گرفته اندنفوذ روسیه. به همین دلیل است که بازی قره باغ کوهستانی از نظر استراتژیک برای مسکو دارای ارزش استراتژیک قابل توجهی است: اگر روسیه کارت های خود را به درستی بازی کند ، قادر خواهد بود برای حفظ کنترل بر ارمنستان و حتی تقویت قدرت بر آذربایجان و قره باغ. از سرگیری درگیری، در 27 سپتامبر سال گذشته ، او به کرملین این فرصت را داد تا دوباره نقش حاکم را در منطقه بازی کند. پس از بیش از یک ماه درگیری مسلحانه ، پیش از پیشرفت آذربایجان در مناطق مورد مناقشه ، مسکو به عنوان واسطه بین دو کشور دشمن مداخله کرد، امکان انعقاد آتش بس را ارائه می دهد. بنابراین ، با توافق نامه 10 نوامبر، روسیه به همان اندازه که برای تعادل در منطقه بسیار مهم است به یک هدف بلند پروازانه دست یافته است: یکی از نکات مورد توافق طرفین در واقع شامل ارسال نیروهای صلحبان روسی، به منظور نظارت بر بخشی از قره باغ کوهستانی تحت کنترل ارمنستان و راهرو لاچین ، که در حال حاضر توسط باکو اداره می شود ، باقی مانده است. در واقع ، به لطف این توافق نامه ، مسکو توانست با تأیید کشورها برای مدت 5 سال نیروهای نظامی خود را در منطقه مستقر کند ، اما این مدت بیشتر می تواند تمدید شود.
شکل 1 – گروهی از صلحبانان روسی از یک ایست بازرسی در امتداد راهرو لاچین ، چند کیلومتری استپاناکرت ، 29 نوامبر 2020 محافظت می کنند.
مداخله توافقی
این مداخله روسیه را در مناطق مورد مناقشه برمی انگیزد برخی از عقده ها: پرسنل نظامی که توسط مسکو در منطقه استخدام می شوند در واقع بالاتر از آنچه در توافق نامه تعریف شده بود ، هستند. علاوه بر این ، چند روز پس از امضای آتش بس ، پوتین با صدور دستورالعملی مرکز بین دپارتمان واکنش بشردوستانه در قره باغ را ایجاد کرد ، کارکنان آن متخصص در مدیریت اضطراری بشردوستانه و بازسازی زیرساخت های غیرنظامی هستند. ، به نیروهای حافظ صلح برنامه ریزی شده پیوست. بنابراین ، کرملین به تدریج در حال تحکیم موقعیت خود در منطقه است، پایه ریزی برای کنترل به طور فزاینده گسترده و جلوگیری از تحمیل و اعمال نفوذ توسط نیروهای رقیب ، به ویژه ترکیه. از این دیدگاه ، ملاحظه ای که توسط توماس دو بعل، طبق آن “روسیه رئیس جمهور ولادیمیر پوتین در واقع فعالیت های بشردوستانه انجام نمی دهد. هدف آن بازیابی مجدد کنترل قفقاز جنوبی است.
مداخله مسکو در منطقه هنگام بررسی عملیات روسیه حتی بحث برانگیزتر به نظر می رسد هنجارهای بین المللی را نقض کنید که فعالیتهای حفظ صلح را تنظیم می کند. در حقیقت ، فقدان حکم رسمی سازمان ملل ، مداخله برنامه ریزی شده توسط کرملین را رسماً غیرقانونی و بدون مبنای قانونی می کند. علیرغم بی نظمی مداخله ، سازمان ملل با مسکو مخالفت نکرد ، در واقع تأیید کرد ، انحصار روسیه در عملیات صلح در کشورهای شوروی سابق.
شکل 2 – یک ساکن مسن لاچین در جاده ای که توسط نیروهای صلح محافظت می شود قدم می زند ، در تاریخ 26 نوامبر 2020. جمعیت محلی با روال روزمره روبرو است که با حضور نیروهای مسلح روسیه مشخص شده است
آیا صلح هنوز معجزه است؟
روسیه با دفاع از کشورهای جنگ زده ، توانسته حضور خود را در قفقاز جنوبی تثبیت کند. با این حال ، رویکرد کرملین هیجان زیادی ایجاد کرد ناامیدی در ارمنستان، که علی رغم اتحاد با روسیه ، در طول درگیری با آذربایجان از کمک نظامی خود برخوردار نبود. در واقع ، منافع روسیه در قفقاز بسیار زیاد است به طوری که ارائه کمک بی قید و شرط خود به ایروان می تواند مسکو را از باکو دور کند و زمینه مناسب برای آنکارا را فراهم کند تا روابط خود را با آذربایجان تقویت کند. این حوادث باعث شد مردم ارمنی از کرملین احساس ناامیدی کنند ، که این امر دست به دست هم می دهد ترس که حضور روسیه ممکن است به زودی پویایی از کنترل شبیه به دوره اتحاد جماهیر شوروی را ایجاد کند. علاوه بر این ، با وجود آتش بس ، برخی نیز وجود داشتند درگیری بین نیروهای ارمنستان و آذربایجان در مناطقی که هنوز مورد مناقشه است. این حوادث ثابت می کند که معامله تحت حمایت پوتین در ماه نوامبر انجام شد مناطق بسیار سایه دار، نادیده گرفتن تعریف دقیق وضعیت مناطق مورد مناقشه. به همین دلیل است که نفرت آتاویستی بین دو مدعی و عدم شفافیت توافقنامه ها به طور جدی تأثیر اقدامات صلحبانان روسی را خدشه دار می کند ، ابزاری برای تحقق یک پروژه بزرگ امپریالیستی از یک نیروی انسانی واقعی.
کیارا سولیگو
تصویر از رپروچو تحت تحت مجوز است CC BY-NC-SA
[ad_2]